TEATRE I CANT, EN ANGLÈS

 

Aquesta activitat permet, d’una manera totalment lúdica i participativa, educar l’oïda i la veu, i desenvolupar la sensibilitat musical i l’expressió tant oral com corporal. El teatre, més concretament, ajuda a la formació en comunicació i llenguatge, i potencia la flexibilitat i la capacitat d’empatia, recursos del tot indispensables en els temps que corren.

 

Veient i fent teatre, vivint la dramatúrgia a través de paraules, gestos, ritmes i moviments de tot tipus, es desperta una sensibilitat que d’altre forma potser quedaria alletargada tota una vida. Parlem del sentit de l’estil, del ritme, de les formes... i de sensacions que perduren més enllà del temps que dura la pròpia representació.

 

Dues de les màximes de la teoria del teatre a l’antiguitat eren la compassió i la catarsi. Totes dues segueixen ben vigents en l’actualitat. Introduir-se dintre d’un paper i interessar-se per ell tan profundament que un pateixi el mateix que el personatge que representa, ensenya sens dubte a ser compassiu. Per l’altra banda tenim la catarsi. I de fet això és el que experimenta la classe en acabar la vivència dramàtica, una veritable catarsi. Cadascú dels alumnes notarà que, en la lluita amb el seu paper, ha evolucionat com a persona. Tota la comunitat de la classe pot canviar i prendre un altre caliu. Tots acaben coneixent-se d’una altra manera. Els alumnes es troben en una relació nova, més objectiva, tant amb la seva pròpia personalitat, amb si mateixos, com amb els seus companys.

 

Així doncs, el teatre, sigui drama, comèdia o musical, és un magnífic entrenament per la vida.